Hoe werkt een makelaar bij het kopen van een fixer-upper?

Hoe werkt een makelaar bij het kopen van een fixer-upper?
Auteur: admin - 13 september 2023 Hoe werkt een makelaar bij het kopen van een fixer-upper? van makelaar-kaart.nl







Hoe werkt een makelaar bij het kopen van een fixer-upper?

Als je op zoek bent naar een woning met potentieel, kan een fixer-upper een interessante optie zijn. Een fixer-upper is een woning die in een slechte staat verkeert en renovatie nodig heeft. In dit artikel zullen we bespreken hoe een makelaar je kan helpen bij het kopen van een fixer-upper.

1. Inventarisatie van je wensen

Voordat de zoektocht naar een fixer-upper begint, zal een makelaar met jou om de tafel gaan zitten om je wensen en eisen in kaart te brengen. Denk hierbij aan het budget dat je beschikbaar hebt voor zowel de aankoop als de renovatie, het type woning dat je zoekt en de locatie.

2. Zoektocht naar geschikte woningen

Eenmaal op de hoogte van je wensen, zal de makelaar beginnen met het zoeken naar geschikte fixer-uppers in de markt. Ze maken gebruik van verschillende middelen, waaronder hun eigen netwerk, online listings en andere bronnen, om potentiële woningen te vinden die aan jouw criteria voldoen.

3. Beoordeling van woningen

Wanneer de makelaar een aantal potentiële fixer-uppers heeft gevonden, zal je samen met hen de woningen gaan bezichtigen. De makelaar zal je begeleiden en je adviseren over de staat van de woningen en de geschatte renovatiekosten. Hierbij zullen ze ook rekening houden met eventuele restricties vanuit de gemeente of vereniging van eigenaren.

4. Onderhandeling en aankoop

Als je een fixer-upper hebt gevonden die je wilt kopen, zal de makelaar je begeleiden bij het onderhandelen over de prijs en de voorwaarden. Ze kunnen je ook adviseren over eventuele subsidies of financiële regelingen die beschikbaar zijn voor renovatieprojecten. Eenmaal akkoord over de voorwaarden en prijs, zal de makelaar helpen bij het opstellen van het koopcontract.

5. Samenwerking met experts

Een makelaar heeft vaak een uitgebreid netwerk van specialisten zoals aannemers, architecten en bouwkundigen. Ze kunnen je in contact brengen met deze experts en je begeleiden bij het selecteren van de juiste professionals voor je renovatieproject. De makelaar kan ook assisteren bij het aanvragen van vergunningen en het coördineren van de werkzaamheden.

6. Begeleiding gedurende het proces

Tijdens het renovatieproces zal de makelaar je blijven ondersteunen en begeleiden. Ze kunnen je helpen bij het maken van beslissingen, het beantwoorden van vragen en het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen. Ze hebben ervaring met het hele proces en zullen ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.

7. Verkoop na renovatie

Als de renovatie is voltooid, kan de makelaar je ook helpen bij het verkopen van de woning. Ze kunnen advies geven over de optimale verkoopprijs, het inzetten van marketingstrategieën en het regelen van bezichtigingen. De makelaar zal je begeleiden tot aan de verkoop van je prachtig gerenoveerde fixer-upper.

  • Conclusie

Met de hulp van een ervaren makelaar kun je het proces van het kopen van een fixer-upper vereenvoudigen. Ze kunnen je helpen bij het vinden van geschikte woningen, het beoordelen van de staat en renovatiekosten, het onderhandelen over de prijs en voorwaarden, en het coördineren van de renovatiewerkzaamheden. Uiteindelijk kunnen ze je ook bijstaan bij het verkopen van de woning na de renovatie.