✓ gratis - ✓ vrijblijvend
Veilig
SSL beveiligd
De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden
Een verkoopmakelaar zorgt ervoor dat hij je adviseert en voor je bemiddelt bij de verkoop van je woning. Omdat hij vanaf het begin betrokken is, begeleidt hij het gehele traject van verkoop van A tot Z. Hij heeft daarmee een aanzienlijke invloed op het eindresultaat. Je bent uiteraard niet verplicht om je huis via een makelaar te verkopen. Toch is het in de meeste gevallen wel verstandig. De verkoop van een huis is namelijk een behoorlijk intensief proces waarbij de nodige expertise en ervaring behoorlijk kan schelen in de uiteindelijke opbrengst van de verkoop.
De juiste verkoopmakelaar biedt een toegevoegde waarde door zijn vakkundige kennis op het gebied van financiën, wetgeving, onderhandelingen. maar ook kennis van de huizenmarkt en verschillende marketingactiviteiten. Dit zijn stuk voor stuk zaken die een doorslaggevend onderdeel zijn van een succesvol verkooptraject. Huur je een verkoopmakelaar in? Dan zul je op al deze vlakken de best denkbare beslissingen kunnen nemen.
Wanneer je je huis wilt verkopen en je gaat op zoek naar een verkoopmakelaar, is het gebruikelijk om een aantal verkoopmakelaars bij je thuis uit de nodigen. Tijdens de kennismakingsgesprekken kunnen de verkoopmakelaars even rondkijken en aangeven wat zij denken wat een geschikte verkoopprijs is en geven ze inzicht in hun werkwijze.
Ook krijg je vaak te horen wat volgens hun de verkooptermijn is, welke promotiemiddelen zij inzetten en wat voor tariefstelling ze zelf hanteren. Je kunt eenvoudig meerdere verkoopmakelaars naast elkaar zetten door via een website als Makelaar-kaart eenvoudig meerdere offertes op te vragen. Dit is kosteloos, eenvoudig en je hebt direct resultaat.
Wanneer je uiteindelijk je keuze hebt gemaakt en de opdracht hebt gegund aan een verkoopmakelaar, kan het echte werk beginnen. De verkoopmakelaar komt langs om de hele woning te bekijken. Hij start zijn werkzaamheden doorgaans met een woningopname. Daarbij wordt de hele woning tot in detail in kaart gebracht. Deze informatie gebruikt de verkoopmakelaar dan vervolgens in een brochure over de woning en woningsites zoals Jaap of Funda.
Hiernaast zal de verkoopmakelaar ook een marktanalyse doen. Niet alleen de waarde van de woning, maar ook de huidige situatie op de huizenmarkt heeft een sterke invloed op de vraagprijs. Jouw makelaar weet precies voor welke bedragen soortgelijke woningen in jouw regio eerder werden verkocht. Ook verdiept hij of zij zich intensief in het aanbod in jouw regio en neemt hij de laatste marktontwikkelingen in ogenschouw.
De hoogte van de vraagprijs heeft grote invloed op de aanvankelijke belangstelling voor je woning. Zet je te laag in, dan verschaf je de verkoopmakelaar geen goede onderhandelingspositie bij een verkoop. Zet je te hoog in, dan kun je weinig bezichtigingen verwachten en neemt de kans op een snelle overeenkomst zienderogen af.
De vraagprijs moet dan ook kloppen en dat is iets waarover een makelaar je bij uitstek kan adviseren. Je verkoopmakelaar kijkt naar zaken als de woningwaarde, verkoophistorie in de buurt, vraag en aanbod in de regio en het heersende marktsentiment. Ook neemt hij jouw persoonlijke situatie mee in zijn afweging. Misschien heb je door een nieuwe baan bijvoorbeeld haast bij een verhuizing of spelen financiële overwegingen een rol.
Nu je weet hoe een makelaar werkt en welke kosten hierbij komen kijken, rest je nog maar één ding: het kiezen van een verkoopmakelaar die bij jou past. De eerste stap is het vergelijken van verschillende offertes. Kies niet direct de goedkoopste optie of de makelaar bij jou om de hoek, maar ga voor de partij die een goede prijs-kwaliteitsverhouding combineert met een uitstekende service.
Met name dat laatste punt is niet onbelangrijk. De relatie tussen een verkoopmakelaar en jou als woningverkoper wordt gedurende het verkooptraject meermaals op de proef gesteld. De financiële belangen die spelen zijn groot. Uiteraard hoeven jij en je makelaar geen vrienden te zijn, maar het is wel van belang dat je elkaar op zakelijk vlak blindelings vertrouwt.
Het is dan ook zaak om niet alleen op online reviews af te gaan bij het kiezen van een verkoopmakelaar, maar deze te vergelijken. Jouw persoonlijke gevoel bij een makelaar kan immers verschillen van dat van anderen. Nodig daarom het liefst meerdere verkoopmakelaars voor een kennismakingsgesprek om te vergelijken. Zo ontdek je al snel bij wie jij het beste gevoel hebt.
Wil je de kosten en kwalificaties van verschillende verkoopmakelaars voor jouw woning met elkaar vergelijken? Bespaar jezelf dan tijd door niet tal van makelaarskantoren te bezoeken. Doe de snelle vergelijking check via het formulier en ontvang direct de meest concurrerende offertes bij jou uit de buurt. Het vergelijken van verkoopmakelaars voor jouw woning was nog nooit zo eenvoudig!
Je moet aan veel zaken denken als je een woning gaat verkopen. Hoe wil je gaan verkopen, wat past bij jou? Hoe ga je de onderhandelingen in en welke zaken zijn slim om aan te pakken voor de verkoop. Denk ook nog aan het bepalen van de vraagprijs en hoe om te gaan met mensen die willen komen bezichtigen. Je leest het al, veel dingen om rekening mee te houden. We hebben er hier meer over geschreven, zeker omdat het slim is een makelaar in arm te nemen om je woning te verkopen.
Een taxatie van je huis of appartement is bijvoorbeeld nodig bij verkoop of voor het aanpassen van je hypotheek. Er zijn op internet diverse tools die je kunt invullen om een idee van de waarde te krijgen. Echter om echt een betrouwbare schatting van de woningwaarde te krijgen kun je het beste een makelaar inschakelen.
Het voordeel is dat je het rapport van de taxatie later ook kunt gebruiken bij het aanvragen van een hypotheek.
Veel factoren zijn van belang bij het verkopen (of aankopen) van een woning. De meeste makelaars rekenen ‘courtage’. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Gemiddeld is dit meestal 1%. Interessant is de vuistregel: Een goede makelaar verdient zichzelf terug ondanks de kosten.
Een aankoopmakelaar (net als een verkoopmakelaar) werkt voor jou, en behartigt jouw belangen. Hij of zij zorgt ervoor dat er niet door een roze bril naar een woning gekeken gaat worden. De juiste waarde inschatten en rationeel nadenken is waar een makelaar goed in is. De reden om een makelaar in te schakelen is daarom ook eigenlijk heel simpel, alle expertise is in huis om jou niet teveel te laten betalen bij een aankoop en om je winst te vergroten bij een verkoop.
Een verhuurmakelaar bemiddelt tussen mensen die willen huren en mensen die willen verhuren (of organisaties).
Net als bij een ‘verkoop makelaar’ organiseert deze bezichtigingen, verzorgt het papierwerk etc. De verhuurmakelaar zorgt soms ook voor het beheer om dit uit handen te nemen van de verhuurder, denk aan onderhoud, klachten, borg en overdracht.
makelaar-kaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle makelaars in Nederland. Wij zien welke makelaars beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie makelaars waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van makelaars uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!