✓ gratis - ✓ vrijblijvend
Veilig
SSL beveiligd
De laatste aanvraag
was 14 minuten geleden
Het uitzoeken van een verhuurmakelaar is nog altijd een van de beste investeringen die je kunt maken als particulier die woonruimte over heeft. Het verhuren van woonruimte is niet alleen voordelig voor mensen met verschillende panden, ook reguliere bewoners kunnen bijvoorbeeld hun zolderkamer verhuren aan studenten. Aangezien het verhuurproces toch nog een van de saaiere onderdelen is van de verhuur zal je hier niet zoveel zin in hebben. De kans dat je hier met plezier naar uitkijkt is zeer klein. Gelukkig kan je dankzij een verhuurmakelaar al deze zorgen uit handen geven!
Een verhuurmakelaar bemiddelt tussen huurders en verhuurders. Hij of zij verzorgt bezichtigingen, regelt de huurovereenkomst en trekt ook de juiste persoonsgegevens na voor de verhuur. Tevens kunnen ze je helpen met het inchecken van nieuwe huurders en het uitchecken van vertrekkende huurders. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan voor- en na inspecties van de woning bij eindoplevering. Vaak kunnen verhuurmakelaars ook de financiën voor je in beheer nemen. Dus de huur, eventuele reparatie en servicekosten maar ook de borg bijvoorbeeld.
Waar een verhuurmakelaar ook zeer van pas komt is bij klachten en geschillen met huurders. De onderhoud van de woning en te regelen reparaties wordt ook voor je uit handen genomen.
Over het algemeen betaal je als verhuurder de verhuurmakelaar. Je hebt ook nog een ‘aanhuurmakelaar’ en deze wordt ingeschakelt door een huurder die op zoek is naar een woning. Waar betaal je nu precies voor als verhuurder? We sommen het even voor je op:
Zorg er dus altijd voor je dat je laat vastleggen waar je een verhuurmakelaar voor betaalt en welke diensten je dus kunt verwachten. Een veelvoorkomende ‘regel’ in de kosten voor een verhuurmakelaar is dat er 1 maand huur gerekend wordt. We raden je aan de manier van courtage berekening goed te bespreken en in de kleine lettertjes van het makelaarscontract te laten vastleggen.
Wanneer je je woning of appartement wil verkopen maar dit niet lukt en de woning onbewoond is, kunt je overwegen om deze te verhuren.
De verhuur van een woning die te koop staat kan veel voordelen hebben. Natuurlijk het grootste voordeel is dat je geen dubbele lasten meer hebt op het moment dat je een huurder hebt. De manier van verhuren heet ook wel overbruggingsverhuur op basis van de Leegstandswet. De vergunning om op deze manier (via de Leegstandswet) te mogen verhuren hangt af van het type woonruimte, de duur etc. Hiervoor heb je de juiste vergunning(en) nodig, waar een verhuurmakelaar je uitstekend bij kan helpen!
Als je (tijdelijke) verhuur aangaat in verband met de verkoop dan vervallen bepaalde huurbescherming bepalingen. Een verhuurmakelaar weet hier alles van zodat jij het niet allemaal hoeft uit te zoeken én uit te pluizen. Aangezien de juridische voorwaarden ingewikkeld kunnen zijn en er bepaalde vereisten zijn, is het fijn dat je hiervoor een verhuurmakelaar voor kunt inschakelen.
Wanneer je je woning gaat verhuren is het verstandig om altijd een voor- en na inspectie te plannen met jouw verhuurder. Zo kun je op voorhand zorgen dat je woning verhuur klaar is en gelijk documentatie vast laten leggen van de start situatie van de woning, voor verhuur. Zo voorkom je problemen in de toekomst met toekomstige huurders. De huurder is dan verantwoordelijk om het huis/appartement op te leveren in de staat waarin hij/zij erin is gekomen. Het is dus tevens verstandig om foto’s te nemen van de begin situatie alvorens er een huurder is.
Als je als huurder of huurders kamers huurt in Amsterdam ben je logischerwijs duurder uit dan wanneer je dit doet in Hattem (Gelderland).
Dit komt doordat er een hoger (nieuw) aanbod is in grote steden en ook een grote vraag naar huurwoningen of kamers.
Wanneer je dus in Amsterdam (of andere grote steden) wil huren zul je de dagen doorgaan met het constant zoeken naar (nieuw) aanbod.
Het fijne van onze verhuurmakelaars is dat zij altijd in het bezit zijn van het nieuwste aanbod en natuurlijk van de woningen in eigen beheer.
Zij zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe huurders om woningen aan te verhuren. Wij garanderen dan ook dat onze makelaars die woningen verhuren met regelmaat het nieuwe aanbod in beheer verhuren. Zo heb je als verhuurder snel huurders voor jouw woning, appartement of kamer.
Je bent als verhuurder (en huurder) altijd vrij om samen de huurprijs te bepalen. Je hebt wel wat kaders waar je rekening mee dient te houden (in de wet vastgelegd ter bescherming van de huurder). Een huurder kan na het overeenkomen van de huur altijd deze laten controleren bij een huur commissie. Een huurprijs wordt bepaald door locatie, grote van het huis, leeftijd, gemeubileerd of niet, de staat waarin de woning zicht verkeerd en eventuele luxe aanwezige objecten (bijvoorbeeld een jacuzzi of dergelijke).
Dus, ook een verhuurmakelaar inschakelen? Voor vrijwel iedereen is het uitbesteden van de verhuur een uitstekende investering. Gebruik vandaag nog ons formulier om ook 3 offertes aan te vragen voor de beste verhuurmakelaar voor jouw woning of appartement.
Je moet aan veel zaken denken als je een woning gaat verkopen. Hoe wil je gaan verkopen, wat past bij jou? Hoe ga je de onderhandelingen in en welke zaken zijn slim om aan te pakken voor de verkoop. Denk ook nog aan het bepalen van de vraagprijs en hoe om te gaan met mensen die willen komen bezichtigen. Je leest het al, veel dingen om rekening mee te houden. We hebben er hier meer over geschreven, zeker omdat het slim is een makelaar in arm te nemen om je woning te verkopen.
Een taxatie van je huis of appartement is bijvoorbeeld nodig bij verkoop of voor het aanpassen van je hypotheek. Er zijn op internet diverse tools die je kunt invullen om een idee van de waarde te krijgen. Echter om echt een betrouwbare schatting van de woningwaarde te krijgen kun je het beste een makelaar inschakelen.
Het voordeel is dat je het rapport van de taxatie later ook kunt gebruiken bij het aanvragen van een hypotheek.
Veel factoren zijn van belang bij het verkopen (of aankopen) van een woning. De meeste makelaars rekenen ‘courtage’. Dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs. Gemiddeld is dit meestal 1%. Interessant is de vuistregel: Een goede makelaar verdient zichzelf terug ondanks de kosten.
Een aankoopmakelaar (net als een verkoopmakelaar) werkt voor jou, en behartigt jouw belangen. Hij of zij zorgt ervoor dat er niet door een roze bril naar een woning gekeken gaat worden. De juiste waarde inschatten en rationeel nadenken is waar een makelaar goed in is. De reden om een makelaar in te schakelen is daarom ook eigenlijk heel simpel, alle expertise is in huis om jou niet teveel te laten betalen bij een aankoop en om je winst te vergroten bij een verkoop.
Een verhuurmakelaar bemiddelt tussen mensen die willen huren en mensen die willen verhuren (of organisaties).
Net als bij een ‘verkoop makelaar’ organiseert deze bezichtigingen, verzorgt het papierwerk etc. De verhuurmakelaar zorgt soms ook voor het beheer om dit uit handen te nemen van de verhuurder, denk aan onderhoud, klachten, borg en overdracht.
makelaar-kaart.nl opereert volledig onafhankelijk van alle makelaars in Nederland. Wij zien welke makelaars beschikbaar zijn en goed zijn in het uitvoeren van jouw opdracht. Wij maken een koppeling tussen jou en drie makelaars waardoor er een win-win situatie ontstaat. Deze onderlinge concurrentie van makelaars uit jouw regio die jouw opdracht graag willen hebben, zorgt er namelijk voor dat de prijs een stuk beter wordt voor jou!